onsdag 26. desember 2007

Trevlig fortsättning.......

.....på julen, kära vänner! Hoppas ni alla har haft en härlig fridfull jul med god mat, mycket kärlek och en massa mys. Vi firade julen hemma hos mor och far i Sverige med allt det goda julen har att bjuda på.

På julaftonseftermiddagen samlades hela familjen i gillestugan och väntade med spänning på Tomten. -Hade alla varit snälla i år också?

-Vad var det, bankade det inte på dörren?

Finns det några snälla barn?

Alla hade varit jättesnälla i år också som vanligt, och fick paket av tomten.

Jag fick många fina julklappar, bla. en flott skål i fattigmanssilver och den söta kannan i rött och vitt. Mamma har en likadan kanna som hon serverade glögg ur på julafton. -Åh vilken fin kanna du har, jag skulle önska jag hade en sådan, sa jag. Så jag blev jätteglad när jag packade upp paketet och fick.....kannan.........
Fick också den här fina ljuspyramiden som hittade sin plats i tv rummet. Några timmars tv tittade väntar mig också, innan jag har kommit igenom hela första säsongen av Deadwood.......
Söta gulliga maken vet vad jag önskar mig.......fick ett generöst presentkort på Zanz. I morgon blir det SHOPPING, vad trevligt. Kan inte visa alla saker men jag blev väldigt glad för den här sköna koftan. Mjuk och go var den, alldeles jätteskön att mysa i på kyliga kvällar.

Nu har jag varit ute och tänt lyktorna på trappan. Vi får fikabesök av våra goda vänner, innan de sätter kursen mot Egypten i morgon.
....som sagt, trevlig fortsättning!
Klem!

fredag 21. desember 2007

God Jul!


Kära vänner!
Jag vill önska alla en härlig jul med några bilder från mitt vardagsrum i julskrud. Lite mörka, men i jultider är det mörker, mys och sterinljus som gäller.

Julen ska firas tillsammans med mamma och pappa, samt mina bröder med familjer. Det blir en riktig familjejul med små och stora.

Godis och glöggbordet är uppdukat. Varsågod!

Min gran är en norsk skogsgran stor och tät ska den vara tycker jag. I fjol fick maken igenom sin önskan om att prova på en ädelgran......jag säger bara...aldrig mer........Den luktade inte gran den var ooootroooligt slapp i grenarna och , jag som älskar mycket pynt i granen, hade stora problem med att hitta grenar som inte allt ramlade av. Nej, jag tar hellre en extra sväng med dammsugaren, barr..no problem......

I går kväll blev det Janssons frestelse och köttbullar. Brukar köpa Grebbestadsansjovis när jag är i sverige men hade glömt!!!! Var lite osäker på hur det skulle bli med den norska ansjovisen, men det blev toppengott. I kväll ska båda tjejerna på fest så maken och jag får en kväll alldeles för oss själva så vi ska åka in till Oslo och bara njuta av julstämningen i byen, strosa på Aker Brygge och äta gott..........

GOD JUL!
Klem!

mandag 17. desember 2007

Det blev inget godislagande i går......

....dottern upptäckte att anmälningsfristen för Norske talenter går ut i dag och att hon måste laga en video till den. Vi riggade upp oss framför öppna spisen och lekte videoproducenter hela kvällen. Så här blev det! Vill bara tillägga att dottern är jättegenerad över att jag lagt ut videon, ( hon har gett mig lov)men jag tycker hon är så duktig och inte har något att skämmas över.
Hon sjunger sången At last av Etta James.

I dag ska yngsta dottern spela in sin video, hon ska sjunga duett med en väninna. Så det blir att sitta i regissörsstolen i kväll också.
Klem!

lørdag 15. desember 2007

Ja ha, så var man ett år äldre då!!!


I går var det min tur att komma i kapp mina närmaste. I och med att de flesta av oss är födda samma år så har jag alltid varit "minstingen", med födelsedag i december.
Maken hade skrivit en liten dikt till kameran jag fick i present. Nu har jag min egen och slipper bråka med döttrarna om att få låna deras kameror.

Dottern var med mig på shopping när jag såg ett så fint våningsfat som jag ville ha. Det hade hon
kommit i håg och jag blev jätteöverraskad när jag öppnade paketet och fick.... FATET!!!!

På min födelsedag får gästerna inga överraskningar i matväg heller. Vi tar alltid första provsmakningen av skinka, med julmust och en liten nubbe till. Smakar lika gott varje år.

I år hade jag inte ork och tid att baka så det fick bli kransekake till kaffet. Den var alldeles färsk, så där lite seg och alldeles jättesmaskig.

En härligt trevlig och avslappnande dag.......

Nu ska jag på juleshopping, fick många fina saker men också lite pengar som inte ska bli gamla i min plånbok...............hi, hi.............

Vi hörs snart igen!
Klem!

torsdag 13. desember 2007

Några ögonblicksbilder .........


.....en luciatorsdag. Vi var uppe med tuppen för att luciafika hos goda vänner klockan sex i morse. Det är en tradition som vi ser fram mot varje år, en trevlig början på dagen innan alla ska på jobb och skola. Luciafirandet är inte alls lika vanligt här i Norge. Det är mest dagis och
lågstadieelever som firar lucia. Glömmer aldrig när vi flyttat till Norge och fick se mitt första norska luciatåg...........De flesta hade pappas vita skjorta, en kille hade cherroxsstövlar, många skrynkliga lakan.............det var en total kontrast till det jag var van vid, nystrukna lucialinnen, högtidligt och stämningsfullt, fast det var ju oslagbart charmigt förstås.

I Lilla hallen på andra våningen har jag klätt granen i rött och guld i år. Framför granen står en gammal dockvagn som jag fyndat på auktion och på skänken står krubban jag har blivit så glad i .

Bredvid krubban ligger julevangeliet jag köpte häromdagen.

Så till den kitchiga hörnan i tv rummet. För några år sen hittade vi den vita granen på januarirean för den nätta summan av 40 kronor, det var 90 procents rabatt. Hade aldrig skaffat en vit gran annars. Året efter satte vi upp den, klädde den i guld och silver och därefter har den fått pryda sin plats varje år. Visst är den helt galen men, ganska kul och i tv rummet är det ju bara vi som ser den....ja och så ni förstås.............hi, hi.

I dag ska jag jobba min sista dag, så har jag jullov helt till sjunde januari. Härligt!!!!!! I kväll ska mina barn och ungdomskörer ha luciatåg. Med stränga order om att ha nystrukna lucialinnen och inget annat!!!!!!!

Ha en fin luciatorsdag ni också!
Klem!

tirsdag 4. desember 2007

Några nya inköp


På Hem t gårn köpte maken den här ljuslyktan till mig. Det var en födelsedagspresent i förskott. Den var alldeles jättfin och jag blev så glad för den.

Satte ett rött ljus i den för då blir det ett trevligt varmt sken, så som jag vill ha det i julen.

Den här lilla zinkstruten fick också följa med hem. Har prytt den med lite lingonris och en polkagriskäpp.

I fjol såg jag julevangeliet på franska i en affär, tänkte jag skulle köpa det nästa gång jag var där. Tyvärr var det slut när jag kom tillbaka, så det var trevligt att jag hittade det i år igen. Har "antikbehandlat" med lite te, för att få det rätta stuket. Vet inte riktigt vad jag ska ha det till än, men hittar nog på någonting.


Var inom köpcentret i Charlottenberg och handlade julskinka, julmust och andra svenska nödvändigheter för en jul i "utlandet". Sprang på den här söta kudden på Small habits som hade 30% på alla varor. Jo jag tackar.......

Kom på att jag inte visat min adventsljusstake. Som så många av er andra bloggare, har jag blockljus på en mossbädd. Nummerlapparna har jag införskaffat på Zanz

I kväll har jag julkonsert med min blandade kör jag dirigerar. Det är extra mycket jobb just nu men det är så kul och jag stortrivs med att få visa frukten av månader med övning. På torsdag ska mina sångelever och vokalgruppen, de äldsta tjejerna som vuxit ur ungdomskören, ha julshow tillsammans. Det blir en härlig kväll, inte minst då jag ska dekorera konsertlokalen och skapa ett Winter wonderland...........om jag klarar det.............

Ha en underbar dag!
Klem!

mandag 3. desember 2007

Hem t gårn....


....var en alldeles underbar bekantskap. Vi var en snabbtur i Sverige i helgen, hade jättebråttom det var svägerskans 40 års kalas, kusinens 10 års kalas, handla sånt som man som "utlandssvensk" bara måste ha till jul. Hade sååå lust att sticka inom Hem t gårn som mamma
varit och besökt flera gånger och "höjt till skyarna". Jag trumfade igenom att nu, var det dags att göra den lilla avstickaren, bråttom eller inte.........
Jag hade sett för mig en fantastisk butik men blev ändå helt hänfallen.....så mycket fint och sååå fantastiskt fint ordnat.

Mamma har varit där när det varit mörkt och berättat om hur vackert det är med alla ljus och lyktor utanför butiken, som är inredd i en gammal lada.

Här kommer tre kassa kamerabilder från en mycket exalterad fotograf.

Vi skulle tillbaka till Norge på adventsträff hos goda vänner, så tiden var lite knapp. Nästa gång ska jag ha god tid och åka alldeles själv, utan man och barn. Gå riktigt länge, ta en fika och bara njuta.

Gå hellre in här för att se butikens egna, härliga bilder. Ett besök rekommenderas på det varmaste till er som har vägarna förbi.

Nu ska jag iväg och tampas med mina 92 körbarn som ska drillas till lucia.
Tusen tack till alla er som hälsar på hos mig och lägger igen en kommentar fast jag varit urusel på att kommentera hos er. Jag lovar bot och bättring............men ni ska veta att jag alltid tittar in och ser vad ni har pysslat med, även om jag inte alltid har tid att lägga igen en hälsning.

I morgon får ni se mina inköp på Hem t gårn, titta gärna in då.

Klem!