mandag 31. mars 2008


Tack snälla Berit för att du ville ge mig min allra första award. Jag blev jätteglad! Titta gärna in till Berit på hennes trevliga blogg Klarafina, eller hennes bloggbutik: Klarafina-en liten butikk.


Nu har många redan fått utmärkelsen men jag vill gärna ge den vidare till Jorunn som har bloggen Gøy på landet. Hon känner att "det går litt trått" och jag vill ge henne den som en liten uppmuntran.

Jag vill också ge den till Katarina som har den trevliga bloggen Kathyshome. Här sitter jag och surfar på Lindy Hop, som jag tycker verkar vara så kul och så ser jag att du dansar det. Kanske jag får "ut fingeren" och anmäler mig på kurs en dag.

Till sist vill jag ge den till min älskade Emelie för att hon är så ansvarsfull och alltid håller vad hon lovar. Henne hittar ni på Passion for fashion

Klem!

fredag 28. mars 2008

Smått och gott

I dag får ni se några bilder av lite smått och gott som finns hemma hos mig. En del har jag visat tidigare, något är nytt

Diverse gamla "bruksting" för stora och små. Är det någon som vet vad som kan ha funnits i burken. Det står Samson, Oslo på den, inget annat. Jag vet ju att Samson är ett bageri men vad kan den ha haft för innehåll?

Mera smått och gott. Mina söta småburkar och leksakskokare, strykjärn och nagg.

Dockvagnen är ett auktionsfynd. Just nu får Theodor sitta i den. Han ser lite ledsen ut, men det är på grund av att han är sååå trött på att se furupanelen på väggen ...........

Min favorittavla. Den heter lekkamrater och är ett loppisköp. Har alltid tyckt att det är en härlig bild.

Nu ska jag googla mig fram till ett smaskigt recept på fläskfile'.
Klem!

mandag 24. mars 2008

För ett år sedan.......

....renoverade vi vardagsrummet i påsken. Tänkte visa några före och efterbilder. Vårt vardagsrum hade inretts av de förra ägarna och ja, bilderna talar väl för sig själva? Det är ett under att jag stod ut, tänker jag nu när jag ser hur hemskt det var..........Gult och rött i äkta åttiotalsstil med en bård pent och pyntligt på mitten..........usch!!!!!!

Vårt hus är inte så stort och vi har bara kök, vardagsrum och yngsta dotterns rum på första våningen. Det var inte lätt att ha någonstans att göra av alla saker........vi stoppade hela verandan full och så fick vi jobba oss runt möbler och saker som inte kunde stå ute.
När jag ser på bilderna är det totalkaos!!!!!!...................fniss.....................

Vi målade väggarna i en färg som heter Lys Toscana, en färg som vi är jättenöjda med. Bryter av
mot det äggvita på möbler och lister och ger en varm fin stämning i rummet. Det var bara sååååå skönt att få måla över all furu!!!!!!

Efterbilderna är tagna i höstas, innan vi skulle åka till Kreta. Har lagt fram min stråhatt ser jag, så jag inte skulle glömma den.......... Vi la in ekparkett, målade furumöblerna och köpte nya lädersoffor. Blev jättenöjd med resultatet. Det var som att komma in i himmelriket de första dagarna efter att vi fick bort det hemska röda och gula på väggen...........

Nu ska jag på planeringsdag i kulturskolan. Har fått i uppgift att inleda mötet med en allsång och i dag tror jag vi ska ta "Kom Sommarvijnn"av Tove Knutsen och Arvid Hansen. Vi behöver lite fläkt av sommar i dag, det har snöat två decimeter i natt och snöar fortfarande.......

Klem!

søndag 23. mars 2008

Hortensia


Min favoritblomma är tulpaner och under säsongen köper jag en bukett nästa varje vecka. Blir liksom inte helg om inte tulpanbuketten står på bordet. Tyvärr är jag inte alls glad i gult och nu till påsk var det nästan bara gula tulpaner man fick tag i. Istället köpte jag en alldeles läcker ljusrosa engelsk pelargon och en krysantemum. I går var vi på blomshopping igen men jag hittade fortarande inget annat än gult......så då blev det en vit hortensia. Hortensia är också en stor favorit, en underbar blomma. Passade så fint i urnan på matbordet.
Påskaftonskvällen tillbringades med äldsta dottern och hennes kille. Yngsta dottern är i Kragerø på hytta till en väninna. Vi kosade oss med Jansson, köttbullar, sill och allt som hör till. Så ville tre fjärdedelar av gänget se skräckfilm vilket resulterade i att jag satt ensam i köket och såg på min favorit: CSI.
Nu ropar maken att det är frukost..................
Ha det så bra idag!
Klem!

lørdag 22. mars 2008

KRETA, mitt paradis........


....väntar på oss i år också, för åttonde gången......I dag är längtan extra stor efter en titt i fotoalbumet.
Jag längtar till våra spännande upptäcksfärder över hela ön. På svindlade bergsvägar och djupa dalar. Bilden ovan visar Plakiasbukten. Tips! Är det dåligt väder på nordsidan av ön, hyr bil och åk till sydkusten f.ex. Plakias. De höga fjällen på Kreta stoppar molnen och bara man kommer på andra sidan skiner solen och det är fint.

Jag längtar till grillade lamkotletter och kleftiko på takterassen till Pantheon. Härlig mat och en fantastisk utsikt över hamnen i Agia Galini.

Jag längtar efter att maken överraskar med en drink mitt på blanka förmiddagen
Jag längtar efter den härliga poolen på hotellet. Den är Kretas tredje största, femtio meter lång och bara såååå härlig.

Jag längtar efter fantastiskt smaskiga middagar med våra goda vänner och reskamrater.

Till sist.....JAG LÄNGTAR så otroligt mycket efter havet, det turkosblå, varma och alldeles underbara havet. Bilden är från en av våra favoritstränder. Den heter Falassarna och ligger längst västerut på ön.

Den som väntar på något gott........

Nu ska jag åka in till Oslo och ta en promenad på Bogstadveien, det som inte blev av förra lördagen. Ha en fin påskafton!
Klem!

fredag 21. mars 2008

God morgon!

Vi har varit en en liten tur till Sverige men är nu tillbaka och ska fira påsk med massa hemmakos. I dag är det perfekt väder (det snöar!!!!) för brasa i öppna spisen, en bra bok och godisskålen inom räckhåll........

Har fixat till det i ett litet växthus jag fått. Sockerskål och minivas i pressglas, liten ljusstake i zink från Mols och ett ljuspaket med en vit fjäder. Bilden har jag köpt på The Old Picture Company, en butik med massa flotta gamla svartvita bilder

Ha en skön dag (med eller utan snö) och så hörs vi i morgon!
Klem!

søndag 16. mars 2008

Andra inlägget denna söndagsmorgon!!!


Måste lägga in en annan bild än tv.n i inlägget innan. Vill inte att det första som kommer upp när ni kikar in hos mig är mitt minst inspirerande rum.....fniss.........
Roade mig med att fixa till på övre hallen i går kväll. Hittade en gammal burk som fick ta plats bredvid madonnan från Zanz och lite gammalt glas. Det mesta är loppisfynd, allt utom madonnan och ljuslyktan längst fram i bild. Den har jag köpt på butiken "Detaljer" på Sandvika storsenter.

Nu ska jag gå ner i källaren och leta upp lådan med påskpynt.........om jag kommer fram i allt rot........suck..............är man sakletare och samlare, så.........
Klem!

lørdag 15. mars 2008

Så här ser den ut.....


.......vår nya tv. Jag är så glad för att jag har ett tv rum. Tänk att ha något sådant mellan madonnor, zink och fattigmassilver i vardagsrummet............Hemska tanke!
Tv rummet är makens och döttrarnas domäner. Jag ser på tv också, men för mig är det inte alls viktigt med blue ray, surround och allt vad det heter. Kosar mig lika mycket med min lilla kökstv jag.............
Klem!

fredag 14. mars 2008

En gin och tonic.........


.......och "Vakre hjem og interiør", kan fredagskvällen bli bättre? Åh, så mycket fint, ett toppen-nummer. Blir sååå inspirerad.......
Ja, så var det helg igen. Har fått den nya tv.n i huset och kvällen ska avslutas med min favoritserie C.S.I. Köpte hela andra säsongen i dag och nu ska vi träda in i kriminalteknikens värld. Morgondagen bjuder på oslotur, frisörbesök och lammstek.

I dag har äldsta dottern "blivit med blogg" också. Henne hittar ni här.

Ha det så bra!
Klem!

tirsdag 11. mars 2008

Frida Kahlo.....


....var en mexikansk konstnär, som föddes i utkanten av Mexico City. Efter en allvarlig bussolycka som tonåring började hon måla. Hon målade ofta egna personliga erfarenheter och smärta och många av hennes mest kända bilder är självporträtt. Jag har alltid fascinerats av Frida Kahlos livsöde, det är någonting som jag inte helt kan sätta fingeren på, men som berör mig starkt.

Filmen om Frida Kahlo kom ut i 2002 med Salma Hayek i huvudrollen. Det var en film jag verkligen såg fram mot och jag blev absolut inte besviken. Filmen skildrar Fridas liv i fantastiska omgivningar, stormfulla höjder och djupa dalar med livskamraten Diego Rivera, hennes konst och smärta. Jag gillar skarpt hur man flätar in hennes målningar i handlingen.......

Vill ni läsa mer om Frida Kahlo kan jag rekommendera boken Fridas Fiestas. Jag har inte använt boken så mycket som kokbok men som inspiration och inte minst för att höra historien om Frida genom en som kände henne. Boken är skriven av Diego Riveras dotter och hon gör det blå huset i Coyoacan levande. Hon berättar om Frida på ett helt annat sätt, hon skildrar den lidenskapliga kvinnan som såg varje anledning till att ha fest, som firade födelsedagar, helgondagar, folkliga festdagar. Hon visar helt andra sidor vid konstnären, som älskade att samla människor runt sig i det berömda kakelprydda köket.

Tillsist några bilder från "Casa Azul", huset där Frida bodde och som nu är museum......


Vilken härlig blå färg............

Klem!

søndag 9. mars 2008

Det var skönt.....


....att få bort julen på bloggen. Äldsta dottern fick fria händer och hjälpte mig med vårlooken. Tack vännen!

Den här söta dockan har vi fått från makens föräldrahem. Har alltid beundrat dockan när vi varit på besök och jag blev så glad när jag fick den. Nu ska jag på jakt efter gamla dockläder.

Hade en toppendag i Oslo i går. Blev inte Majorstuen som vi först tänkt. Hade ett ärende i en tygaffär på Grønland och när vi först kom dit, så stannade vi där i stället. Jag älskar stämningen, Grønlands Basar med spännande affärer och fikaställen, tygaffärerna med alla fantastiska vackra billiga tyger, folklivet på loppisen under Vaterland bru och möjligheten till att "gå seg bort" i spännande frukt och grönt. Ikea var inte fullt så roligt. Kändes som om hela Oslos befolkning var där samtidigt som oss för att äta köttbullar och handla stearinljus............

Jo då, det blev något stort svart och platt, en 40 tums Samsung........men då ska jag ha ny soffa till tv rummet. Rätt ska vara rätt, eller hur? Det blir nog en tur inom Ikea igen inom snar framtid.

Idag ska maken laga marulk till middag, det är SÅ gott. Vi är jätteglada i fisk och äter mycket hellre det än kött.

Ha en trevlig söndagskväll!
Klem!

lørdag 8. mars 2008

Kottar


Förra lördagen, hittade jag en Galtung Interiør som skulle läggas ner. Inhandlade ett par mörkbruna "kottar". De var lite mer svårplacerade än jag hade tänkt men nu står de på soffbordet, funkar till mina mörkbruna skinnsoffor, ett tag i alla fall. Den fantastiska orkideen fick vi av våra goda vänner.
Nu är det dags för frukost, sill och ägg, nystekta baguetter och en härlig kopp latte. Hade hoppats på lite sol i dag, vi ska ta en förmiddagstur in till Oslo. Planen är, en shoppingpromenad på Majorstuen, längs Bogstadveien och Hegdehaugsveien. På hemvägen måste vi inom Siba för maken ska kolla in ny tv... (suck...blir väl något platt, stort och svart)och även inom Ikea.
Vad ska ni hitta på idag?
Klem!

fredag 7. mars 2008

Äntligen fredag och....


...och en härlig helg som väntar. Smärtorna har börjat avta och varje dag bli bättre och bättre. Stort tack för alla positiva tankar och styrkekramar ni sände mig.

Mamma kom för att hälsa på i ett par dagar och då fick jag den här fina ramen av henne. Jag tycker mycket om gamla fotografier och familjen på bilden var så söt, så där gammaldags uppsträckta inför fotografen........

Den här "grejen" halkade med när jag var i en billigaffär, kostade nästan ingenting men jag tyckte den var charmig. Passade alldeles utmärkt till min lykta.

I dag är det rensning av garderober på schemat. Nu åker allt som inte använts det sista året. Som tack för att jag städar döttrarnas garderober ska de få hjälpa mig med att fixa till utseendet på bloggen i helgen. Som ni vet, är mina tekniska kunskaper mikroskopiska och jag behöver all hjälp jag kan få...............

Ha en fin fredag!
Klem!